Weekend naar Bosrijk & de Efteling

 

Hoi allemaal. Vandaag in deze blog ga ik jullie vertellen hoe mijn weekend in Bosrijk was gegaan!

Ik ben afgelopen week vrijdag (11 augustus) tot maandag (14 augustus) naar Bosrijk geweest. Bosrijk is een vakantiepark dat bij de Efteling hoort. Sinds 31 mei 2017 (ter ere van het 65e jarige jubileum van de Efteling) is er nog een vakantiepark bij gekomen. Het Loonsche Land. (Klik hier voor meer informatie) 

Wij sliepen dit keer in een appartement (in Bosrijk). Maar je kunt ook een huisje huren (klik hier voor meer informatie).

 

VRIJDAG (11/08/2017)

Rond een uur of 14.00 uur zijn wij (mijn zus en ik) vanuit Limburg met de auto vertrokken. We kwamen rond 16:20 uur aan in Kaatsheuvel omdat er bij Veldhoven een file stond. Eenmaal daar aangekomen is het tijd om de auto te parkeren en de koffers uit te pakken in het appartement. Als dat gedaan was, gingen wij naar de Efteling. De Efteling is elke vrijdag en zaterdag (t/m 26 augustus) tot 23:00 uur open vanwege het Negen Pleinen Festijn. Eenmaal in het park aangekomen is was tijd om even wat te eten. We hadden een pizza shaorma gegeten. Was erg lekker!! Daarna was het tijd om de attracties te gaan bezoeken. Zoals bijvoorbeel : Fata Morgana, Carnaval Festival, Pirana, Symbolica en Droomvlucht. En natuurlijk niet te vergeten hebben wij een wandeling gemaakt door het sprookjesbos. Toen we deze attracties hebben gehad, was het al bijna sluitingstijd. Aan het einde van de dag is er nog een watershow te zien ´Aquanura´ heet de show met allemaal muziekjes van de attracties van de Efteling. Deze heb ik uiteraard gefilmd (bekijk het filmpje hieronder)

 

Aquanura show Efteling (11/08/2017)   < ---- Video !!!

 
Toen de show was afgelopen zijn we richting ons appartement gegaan. Even wat tv gekeken, beetje opgeruimd, en daarna zijn we gaan slapen.
 
 
Foto´s van vrijdag (11/08/2017)

 

 

 

 

 

Zaterdag (12/08/2017)
Het was 7:30 uur toen ik opstond. Het ontbijt is van 8:00 tot 11:00 uur in het restaurant Eethuys Bosrijk. Je kan tussen deze tijden komen ontbijten (let even op: Je moet hiervoor reseveren!!). Het is een lopend bufet ontbijt, dus je kunt zelf kiezen wat je eet en drinkt als ontbijt. Wij zijn rond een uur of 8:30 uur gaan ontbijten. na een uurtje te hebben geontbeten zijn we even terug gegaan naar ons appartement, want ja het park is toch tot 23:00 uur open, dus tijd zat. We hebben nog even wat tv gekeken, me even opgefrist en we zijn dan rond een uur of 12:30 uur richting het park gelopen. Zijn we in een aantal attracties gegaan zoals : Symbolica, Droomvlucht. Helaas, was het weer niet echt geweldig. Het heeft trouwens de hele dag geregend, dus helaas zijn we rond 14:30 uur richting ons appartement gegaan. We hebben nog wat gezwommen in het BADHUYS (Dat is alleen voor de mensen die in Bosrijk logeren) .Daar ben ik helaas uitgegleden, waardoor ik met mijn rug tegen een traptrede ben geknald, dus ik had veel pijn aan mijn rug (nu nog steeds!!). Eenmaal klaar met zwemmen was het tijd om ons op te frissen en richting het Eethuys te gaan. Dat was een uur of 19:20 . Trouwens, om een een tafeltje te hebben, moet dit ook op tijd reseveren. Daarna, rond een uur of 20:05 uur ben ik alleen terug gegaan naar het park, omdat het niet meer regende . Daar heb ik heb nog wat mooie foto´s gemaakt en ben ik nog in de Carnaval Festival gegaan. Voor de rest ben ik nergens meer in geweest, omdat de wachtijden best wel lang waren. En toen was het inmiddels 22:45 uur, tijd om het park te verlaten en richting mijn appartement te gaan. Daar heb ik nog even wat gezellig gedronken en tv gekeken met mijn zus (die ook mee is gekomen het weekend). en rond een uur of 23:55 was het tijd om te gaan slapen 
 
 
Foto´s van zaterdag (12/08/2017)
 
 
 
 
 
Zondag (13/08/2017)

Zondagochtend om 8:00 uur werden we wakker. We gingen ons even oprfrissen en gingen richting het ontbijt-bufet. 

Eenmaal klaar met ontbijten gingen we richting ons appartement om nog even wat te ontspannen. Want ja, van dat vele lopen had ik inmiddels blaren gekregen onder mijn voeten. We zijn rond een uur of 15:00 uur naar het park gegaan (het park sluit om 20:00 uur) We zijn in de attractie Symbolica geweest.  Een hele mooie attractie. (binnenkort een video op Youtube!) Rond een uur of half 8 zijn we richting ons appartement gegaan, omdat ik best wel veel pijn had aan mijn rug (lees het verhaal van zaterdag even terug) en aan mijn voeten had. Daar hadden wij eten besteld, en hebben wij samen gegeten. Daarna hebben wij opgeruimd, en zijn we langzaam onze koffers weer aan het inpakken, want maandagmiddag vertrekken we naar huis.

 

 

Foto´s van zondag (13/08/2017)
Helaas heb ik niet veel foto´s gemaakt op deze dag!
 
 
 
Maandag (14/08/2017)
Dit was het dan, het einde van een geweldige magische wonder weekend zoals ik dat zei. Het was een ontzettende leuke weekend. Heb mij geweldig geamuseerd. Het is maandagochtend 7:30 uur als de wekker afgaat. We moeten er vroeg uit, want je moet voor 11:00 uur het appartement (of huisje) verlaten. we gingen ons eerst even opfrissen en aankleden, dan onze koffers pakken en in de auto leggen. Daarna gingen voor het laatst ontbijten in het Eethuys. Eenmaal dat gedaan gingen we nog eventjes de Efteling in, rond een uur of 10:00 uur. En toen kwam ik Pardoes tegen. Daar wilde ik natuurlijk mee even op de foto! HAHA :-) Daarna zijn we nog in Symbolica en in de Pirana geweest (beide met lange wachtijden). Daarna zijn we richting uitgang gegaan, omdat het steeds drukker en drukker werd. En zijn we naar huis gereden (Uhm, me zus dan, ik kan niet rijden). We waren rond 13:55 uur thuis. 
 
 
Foto´s van maandag (14/08/2017)
 
 
 
En dan wil ik met deze worden deze blog afsluiten. Ik wil me nu alvast mijn sorry aanbieden, voorals er een typfoutje is gemaakt.
 
 
Liefs, X 
Andrea